Ondernemingsvorm kiezen
Als u besluit een onderneming te starten, is het de vraag voor welke ondernemingsvorm u kiest. Start u een eenmanszaak of een bv? Begint u samen met anderen? Dan is een maatschap of vof wellicht een goede keuze. Adviseren hierover is maatwerk. Trias Notarissen nodigt u graag uit voor een gesprek.

Start of groei van uw onderneming

In de loop der jaren verandert de samenstelling en het succes van uw bedrijf. Dit kan gevolgen hebben voor de rechtsvorm. Vraagt u zich af of de huidige rechtsvorm van uw onderneming nog wel voldoende past? Wij adviseren u graag. Belangrijk daarbij is dat u zich bewust bent van de verschillende rechtsvormen en de rechten en plichten die daaraan vastzitten. Bij onze adviezen houden wij rekening met de financiële, fiscale en juridische consequenties.

 

Een BV oprichten

Het is mogelijk om zonder kapitaalstorting of goederen een besloten vennootschap op te richten. Aandeelhouders hebben flexibeler rechten, die onder meer tot uitdrukking komen in het stemrecht, de blokkering en de winstuitkering uit het handelen met de eigen besloten vennootschap.

Samenwerken in een maatschap

De maatschap is een samenwerkingsvorm tussen twee of meer personen (maten). Zij brengen arbeid, geld en/of goederen in en streven een gezamenlijk doel na. Bekend zijn maatschappen van artsen, advocaten, notarissen en accountants. Ook in de agrarische sector komt deze rechtsvorm vaak voor. De maten leggen hun onderlinge verplichtingen vast in een maatschapscontract. De wettelijke regeling voor de maatschap is summier. De juridische vastlegging van uw onderlinge afspraken luistert daarom nauw.

 

Vennootschap onder firma

De vennootschap onder firma (vof) is een openbare maatschap die een bedrijf uitoefent. Ook hier ligt een vennootschapscontract aan ten grondslag. Een notariële akte is niet vereist. Toch is een goede begeleiding van belang. Dit vanwege de grote gevolgen van het contract en de complexe regelgeving. In het bijzonder dient duidelijk te zijn wat de gevolgen zijn voor de persoonlijke aansprakelijkheid van de vennoten.

Kantoor Trias Notarissen

Notariële diensten op maat

Iedereen en elke situatie is anders. Wij denken graag met u mee. Heeft u een specifieke vraag? Wij zijn gespecialiseerd in maatwerkoplossingen op notarieel vlak. Neem contact op of bel voor advies.

Bel (0113) 23 28 00

of neem contact op

Notariële diensten op maat