Samenwonen, trouwen en partnerschap
Als u gaat trouwen, kunt u dit doen met huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen. Wilt u niet trouwen, maar wel bepaalde afspraken goed vastleggen? Dan is een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap een slimme keuze. De verschillen, voordelen en consequenties leggen we graag aan u uit.

Vooraf goed regelen

Gezins- en familierelaties worden steeds complexer. Naast het traditionele gezin komen andere vormen in toenemende mate voor, zoals éénoudergezinnen, tweede huwelijken met kinderen uit eerdere relaties, samenwonen na een eerder huwelijk. Natuurlijk wilt u er liever niet aan denken, dat u onverhoopt uit elkaar zou gaan of dat een van u beiden komt te overlijden. Wat het startpunt van uw relatie ook is, het is goed om hierover na te denken. Wij adviseren u om een aantal zaken vooraf goed te regelen. 

Meer informatie aanvragen

Gaat u samenwonen?

Gaat u samenwonen? Dan ontstaat er géén gemeenschap van goederen. Spullen die u samen koopt, zijn natuurlijk zowel van u en uw partner. Daarnaast kunt u afspraken maken in een samenlevingscontract. Wij adviseren u om dit te doen. De wet regelt namelijk niets voor partners die samenwonen. Zo bent u niet automatisch erfgenaam van elkaar. Om dit wel te worden, heeft u een samenlevingscontract en een testament nodig. We stellen deze graag voor u op.

Huwelijk of geregistreerd partnerschap

Bij trouwen of een geregistreerd partnerschap ontstaat een beperkte gemeenschap van goederen. Dit betekent bijvoorbeeld dat het erfenissen en schenkingen en eigen vermogen dat vóór de trouwdatum is opgebouwd buiten de gemeenschap vallen. Wilt u tijdens uw huwelijk of geregistreerd partnerschap bezittingen of schulden apart houden? Dan kunt u een beroep op ons doen voor het opstellen van de huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Wilt u wél in gemeenschap van goederen trouwen? Ook dan kunt u natuurlijk een beroep op ons doen.

Gerelateerde diensten

Kantoor Trias Notarissen

Notariële diensten op maat

Iedereen en elke situatie is anders. Wij denken graag met u mee. Heeft u een specifieke vraag? Wij zijn gespecialiseerd in maatwerkoplossingen op notarieel vlak. Neem contact op of bel voor advies.

Bel (0113) 23 28 00

of neem contact op

Notariële diensten op maat