Zorg dragen voor elkaar
Voor uw en onze veiligheid hanteren wij dit coronaprotocol

1.    Ons kantoor is op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur open, maar wij zullen - gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord - besprekingen met u zoveel mogelijk voeren via telefoon of op andere digitale wijze.

Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

2.    Als u ons kantoor bezoekt, dient u nadat u uw jas in de garderobe heeft opgehangen uw handen te desinfecteren. Een pompje met desinfectiemiddel is beschikbaar. U mag er op rekenen dat onze medewerkers van hun kant ook al het mogelijke doen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

3.    Gedurende de periode dat dit coronaprotocol geldt, zullen wij u geen hand geven en gepaste afstand houden. De betrokkenheid bij u en uw dossiers zal echter even groot zijn als voorheen.

4.    Conform het advies van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) zullen wij per dossier nagaan of een notariële akte ook middels een onderhandse volmacht kan worden getekend. Als dat mogelijk is, nemen wij contact met u op; zo kunnen wij de momenten van fysieke ontmoeting tot het minimum beperken.

5.    Indien u:

       -      vermoedt dat u drager van het coronavirus bent;
       -      recentelijk mensen heeft ontmoet die positief getest zijn op het coronavirus;
       -      onlangs in een gebied bent geweest met een verhoogde kans op corona;
       -      mensen uit een coronagebied fysiek heeft ontmoet;

       verzoeken wij u ons daarvan - ook ongevraagd - in kennis te stellen.

Andersom mag u er op rekenen dat wij ons ook bekommeren om uw gezondheid en veiligheid.

6.    Als wij het onverantwoord vinden u te ontvangen, zullen wij samen met u naar een alternatief zoeken.

7.    Indien u bij het passeren van de akte geld dient (bij) te betalen, verzoeken wij u dit middels een pinbetaling te doen. Zo kan het gevaar op besmetting worden ingedamd.

8.    Gedurende de periode dat dit coronaprotocol van kracht is, zullen wij met grote terughoudendheid legalisaties uitvoeren. Wij adviseren u contact op te nemen met de notaris ten overstaan van wie de akte zal worden gepasseerd. Die notaris kan u wellicht een alternatieve mogelijkheid bieden, waarmee uw akte toch op tijd kan passeren. De KNB heeft aan alle notariskantoren een brief gestuurd waarin is uiteengezet hoe gehandeld kan worden tijdens deze noodsituatie.

9.    Voor vragen over dit protocol kunt u contact opnemen met ons op telefoonnummer 0113-232800.

Kantoor Trias Notarissen

Notariële diensten op maat

Iedereen en elke situatie is anders. Wij denken graag met u mee. Heeft u een specifieke vraag? Wij zijn gespecialiseerd in maatwerkoplossingen op notarieel vlak. Neem contact op of bel voor advies.

Bel (0113) 23 28 00

of neem contact op

Notariële diensten op maat